VERBOD OP VUURWERK

29/11/2017
 

Verbod op vuurwerk voor particulieren tijdens de eindejaarsfeesten !

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist voor particulieren een verbod uit te vaardigen op het gebruik van vuurwerk tijdens de feestdagen. 

Vuurwerk is niet altijd ongevaarlijk.  Het zijn springstoffen die zeer gevaarlijk zijn en die bij verkeerd gebruik zware brandwonden kunnen veroorzaken. Daarnaast vluchten ieder jaar huisdieren en weidedieren in paniek en verward weg van de lichtflitsen en het geluid van vuurwerk.  Ze lopen hierdoor verloren, raken gewond, veroorzaken ongevallen, of – veel erger nog – ze overlijden.

Heel wat inwoners verblijven tijdens kerst- en oudejaarsavond urenlang in de weide om hun angstige dieren te kalmeren. Een aantal van hen rijdt zelfs met hun huisdier naar een afgelegen plek om het vuurwerk te vermijden. Talrijke van deze klachten lieten ons niet onbewogen en daarom heeft het college beslist om vanaf dit jaar een verbod uit te vaardigen op het afsteken van particulier vuurwerk. Ook dieren(houders) verdienen het om te genieten van aangename feestdagen!

Overtredingen worden bestraft met een GAS-boete.