VACCINATIECENTRUM REGIO BORGLOON

11/03/2021
 

Lokale besturen organiseren transport naar het vaccinatiecentrum voor inwoners die er niet zelf geraken.

De lokale besturen van Wellen, Borgloon, Heers en Kortessem hebben besloten om samen het transport naar het vaccinatiecentrum regio Borgloon in het Panishof in Bommershoven te organiseren. Het initiatief mikt op alle inwoners die niet op eigen vermogen in het vaccinatiecentrum geraken en geen beroep kunnen doen op familie of vrienden.

Vanuit de verschillende (deel)gemeenten is het Panishof niet eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer, daarom vond men het noodzakelijk om een alternatief te voorzien. Er wordt een minibusje gehuurd waarmee de betrokken burgers op een veilige manier en volledig volgens de coronaregels naar het vaccinatiecentrum te Bommershoven worden gebracht. Er worden vrijwilligers ingeschakeld om de ritten uit te voeren. Het transport verloopt volledig van deur tot deur en is gratis voor de gebruiker.

Burgers met een vervoersnood worden verzocht om na ontvangst van hun oproepingsbrief contact op te nemen met de daarin vermelde helpdesk op het nummer 011/ 49 49 01.

Hier worden de vervoersnoden geregistreerd en doorgegeven aan de lokale besturen. De lokale besturen nemen contact op met de aanvragers om zo de nodige concrete afspraken te maken.