STEMRONDE BURGERBUDGET

21/09/2023

 

Welk idee wint het burgerbudget? Breng je stem uit.

In het voorjaar lanceerde Gemeente Wellen voor de eerste keer het burgerbudget. Zo konden inwoners, verenigingen en organisaties voorstellen indienen om actief deel te nemen aan het beleid. Hiervoor werd een budget van 7000 euro gereserveerd.

De afgelopen maanden kreeg iedereen de kans om voorstellen in te dienen voor het burgerbudget. Na een evaluatie op haalbaarheid en een toetsing aan het reglement, werden 2 voorstellen weerhouden. Daarop kan je vanaf vandaag 1 september je stem uitbrengen.

 

IDEE 1: SPEELTUINTJE ULBEEK

Indiener: Geoffrey Vanhees - Budget: 7000 euro

Installeren van een speeltuintje in Ulbeek. De exacte plaats zal in onderling overleg nog bekeken worden. Geoffrey wil buurtbewoners en voorbijgangers samen met hun kinderen laten genieten van een leuke speeltuin. Zijn doel is de kinderen terug meer buiten te laten spelen. Hij denkt aan een klimtoestel met glijbaan en een schommel.

 

IDEE 2: SPEELTOESTEL KUKKELBERG

Indiener: Els Potargent - Budget: 1000 euro

Op de kukkelbergstraat spelen de kinderen in de zomer op het doodlopende stuk van de straat. Momenteel staat daar 1 bank. Graag zouden ze hierbij een speeltoestel voorzien zodat de kinderen van de buurt hier veilig kunnen spelen aangezien er in de nabije omgeving geen speelruimte is. Ze denken dan specifiek aan een rekstok en een skateramp. Op deze manier kunnen de kinderen daar samen spelen en kunnen de ouders contacten leggen en onderhouden.

 

Stemmen maar!

En nu is het aan jullie! Welk project draagt jouw voorkeur en zie je graag uitgevoerd? Laat het ons weten! Stem nu via het e-loket.

Stemmen kan tot en met 30/9/2023.