CONTAINERPARK

05/08/2020

‼️AANGEPASTE OPENINGSUREN CONTAINERPARK VRIJDAG 7 AUGUSTUS‼️

Vanwege de verwachte extreme hitte, zal het containerpark op vrijdag 7 augustus 2020 namiddag gesloten zijn.

Het containerpark is in de plaats daarvan open op vrijdag voormiddag van 8u30 tot 12u30.

 
De veiligheidsmaatregelen voor het containerpark zijn nog steeds van kracht;
  • Vanaf 28/07 is het verplicht een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan het containerpark
  • Hou voldoende afstand (1,5 meter) van de parkwachters en andere bezoekers.
  • Het aantal bezoekers op het park blijft wel beperkt tot maximaal  6 wagens tegelijkertijd. Hou rekening met eventuele lange wachttijden. Je kan de drukte hier volgen via de Live streaming.
  • Blijf tijdens het aanschuiven in jouw wagen.  Fietsers en voetgangers schuiven eveneens aan in de wachtrij.
  • Sorteer jouw afval thuis goed uit zodat je snel en vlot jouw afval in de correcte container kan achterlaten.
  • Je moet alles zelf uitladen, de parkwachter mag je niet helpen. Enkel als u echt hulp nodig heeft om iets uit de auto te tillen en in de container te gooien, mag u een extra persoon meebrengen.
  • Respecteer alle basis hygiënemaatregelen. Zo mag telkens maar 1 persoon afval deponeren in dezelfde container. Wacht op voldoende afstand tot de container van jouw keuze vrij is.
  • Afvalfracties waarvoor je moet betalen, kan je enkel betalen met bancontact. We aanvaarden geen cash geld!

Asbest

De inzameling van asbest via het containerpark zal vanaf dinsdag 11 augustus terug worden opgestart. Let wel op, het asbest moet verpakt worden aangeleverd. Het nodige verpakkingsmateriaal is vanaf 28 juli te koop op de recyclageparken.

De ophaling van asbest aan huis start vanaf 1 september. Een aanvraag voor ophaling kan vanaf 11 augustus worden ingediend. Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal kan u kiezen voor een container, platenzak of bigbag.

 

Afval in de zomermaanden

Het langdurig bewaren van huisvuil in een periode met hoge temperaturen kan zorgen voor geurhinder. De huisvuilophaling gebeurt immers maar om de twee weken. Om dit probleem te voorkomen, kan je je huisvuil gedurende de zomermaanden (van 16 juni t.e.m. 12 september) gratis naar het containerpark brengen. Voorwaarde is wel dat het huisvuil wordt aangeboden in de reglementaire grijze/bordeaux huisvuilzakken van Limburg.net.