GEZOCHT: GEMACHTIGDE OPZICHTERS

09/01/2020
 

De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de 10de keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.

 

Wie

Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.

Waarom

Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van personen die zich te voet verplaatsen. Je helpt de verkeersveiligheid te verbeteren door groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een handicap veilig te laten oversteken.

De opleiding

De unieke opleiding is een mooie samenwerking tussen het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte (georganiseerd op verschillende locaties in Limburg).

Als je de korte, tweedelige opleiding hebt gevolgd, krijg je van de burgemeester de machtiging en de verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter op te treden.

Je krijgt van het provinciebestuur ook een volledige uitrusting cadeau. Zo kan je meteen aan de slag. De opleiding én de uitrusting zijn volledig gratis.

 

Inschrijven

Inschrijven kan t.e.m. 2 februari 2020! Surf snel naar www.limburg.be/gemachtigdopzichter voor meer info én het inschrijfformulier.

Vragen? Neem contact op met de dienst Mobiliteit en Routenetwerken van de provincie Limburg, via mobiliteit@limburg.be of tel. 011 23 83 40.