LIMBURG KIEST ZONNE-ENERGIE

14/02/2019
 

Groepsaankoop zonnepanelen

Ook dit jaar krijgen alle Limburgers opnieuw de kans om in te tekenen op een groepsaankoop zonnepanelen, georganiseerd door Het Belang van Limburg en iChoosr. De groepsaankoop is een privé-initiatief, maar de actie sluit inhoudelijk nauw aan bij de doelstelling om van Limburg een klimaatneutrale regio te maken tegen 2050 en draagt ook bij aan de gemeentelijke inspanningen in het kader van het Burgemeestersconvenant.

De groepsaankoop zonnepanelen in 5 stappen

  1. Inschrijven: inwoners kunnen zich t.e.m. 26 februari 2019 gratis en vrijblijvend online inschrijven op www.limburgkiest.be/zon

  2. Veiling: op 27 februari 2019 vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.

  3. Aanbod op maat: ingeschrevenen ontvangen vanaf 11 maart 2019 een persoonlijk voorstel voor het voor hen meest geschikte aantal zonnepanelen. De kosten, opbrengsten en terugverdientijd worden helder voorgesteld.

  4. Beslissen: vindt de deelnemer het aanbod interessant? Dan kan hij of zij  t.e.m. 19 april 2019 het voorstel accepteren. Intussen worden er ook verspreid over de provincie infosessies georganiseerd.

  5. Installatie: na inspectie van het dak installeert de leverancier het complete systeem. 


 

Meer informatie vind je terug in de folder groepsaankoop zonnepanelen.