milieu & duurzaamheid

Hieronder vind je meer info over:

afval

Lees hier waar je terecht kan met verschillende soorten afval. Raadpleeg de afvalkalender voor de juiste ophaaldata. Lees meer.

dierenwelzijn

Wellen is een diervriendelijke gemeente en onderneemt acties voor het welzijn van de dieren. Lees meer.

kleine landschapselementen

Via de gemeentelijke toelage wil de gemeente Wellen de aanleg en het onderhoud van landschappelijk waardevolle landschapselementen stimuleren om zo de aantrekkelijkheid van de omgeving te verhogen en de diversiteit van fauna en flora te stimuleren. Lees meer.

milieuklachten

Probeer eerst in dialoog te gaan vooraleer je een milieuklacht meldt. Maar wat kan je doen als praten niet helpt? Lees meer.

vergunningen

Kap- natuur- en milieuvergunningen. Lees meer.

duurzaamheid

We geven hier tips om duurzaam te leven en zuiniger om te springen met energie. Gemeentelijke toelage voor dak- en zoldervloerisolatie, hemelwaterputten en individuele behandeling van afvalwater. Lees meer.

 

 

zwerfvuilactie - Straat.net 2019

Ook de gemeente Wellen neemt dit jaar opnieuw deel aan de zwerfvuilactie Straat.net op 22-23 en 24 maart 2019. Inschrijven kan tot 26 februari 2019. Lees meer.

 

Zelf fruit plukken? Dan kan je de boom in!

Goedgeplukt.be brengt eigenaars van hoogstamboomgaarden in contact met mensen die op zoek zijn naar plukvers fruit van eigen bodem. En die daarvoor graag de boomgaard in gaan. Lees meer.

 

Composteren brengt méér op dan jouw spaarrekening. Ontdek het zelf !

Composteren is niet alleen goed voor de tuin en het milieu, het levert jou ook een aardige duit op! Limburg.net bracht in kaart hoeveel. Vanaf nu kan je dus heel eenvoudig online berekenen hoeveel je kan besparen met composteren. Zo weet je aan het begin van jouw compostcarrière exact wat je mag verwachten.

Lees meer.

 

Bacterievuur veilig verwijderen

Hoe verwijder je bacterievuurinfectie op een veilige manier? Een overzicht van maatregelen, die helpen om het risico op ziekte-overdracht tijdens het uitsnijden van bacterievuurinfecties zoveel mogelijk te beperken, vindt u in dit artikel van PC Fruit. Lees meer.

 

Vlaamse Milieumaatschappij geeft stookadvies.

Vanaf de winter 2016-2017 zal de VMM een stookadvies geven op dagen met slechte luchtkwaliteit en veel fijn stof. We adviseren dan om zo weinig mogelijk je woning met hout te verwarmen. Lees meer.

 

Onderhoudsverplichting voor je centrale verwarming.

Met de verwarmingswegwijzer ontdek je snel wat je moet doen om in orde te zijn met de wetgeving. Lees meer.