Week van de Opvoeding

 

Opvoeden is samenspel: allemaal wereldburgers!

De Week van de Opvoeding (van 16 tot 23 mei) wordt opnieuw dé week voor iedereen die met opvoeding bezig is. 'Opvoeden is samenspel' gaat over dat we allemaal deel uitmaken van deze grote wereld, en dat we daar allemaal ons steentje toe bijdragen. Kinderen laten opgroeien tot echte wereldburgers, betekent dat we hen van jongsaf aan een stem geven en hen de superdiverse kleurrijke wereld waarin we leven, laten mee-maken.  Luisteren, verantwoordelijkheid delen en respect voor ieders eigenheid, draagt bij tot een warme en begripvolle wereld waarin we niet naast, maar met elkaar leven.

 

ACTIVITEITEN

dinsdag 22 mei 2018 | Aan tafel met kids, omgaan met moeilijke eetsituaties (0-12 jaar)

‘Speel niet met je eten!’ ; ‘Loop niet weg van de tafel!’ ; ‘Eet je bord leeg!’ Herkenbaar? Dan ben je niet alleen. Elke ouder heeft op een bepaald moment te maken met moeilijke etertjes. Wanneer er geen medische oorzaak is, ligt gedrag en de reacties op gedrag aan de basis van moeilijke eetsituaties. Al jullie vragen, zorgen en twijfels rond dit thema worden besproken tijdens deze interactieve avond.

Deze avond wordt gegeven door Ruth Vannijlen (medewerker CKG De Hummeltjes) & Kristel Ruytinx (medewerker Opvoedingswinkel Haspengouw).

PRAKTISCH

dinsdag 22 mei 2018
19u30 - 21u30

DC Den Dries, Dorpsstraat 26A, 3830 Wellen

Inschrijven tot en met 14 mei 2018 verplicht bij de centrumleider: 012 44 01 54 of den.dries@ocmwwellen.be

woensdag 23 mei 2018 | Feestelijke afsluiting week van de opvoeding

Huis van het Kind Wellen nodigt je uit op een namiddag vol leuke kinderanimatie om de week van de opvoeding af te sluiten.

springkasteel
oude volksspelen
kindergrime
ballonplooien
ijsjeskar

PRAKTISCH

woensdag 23 mei 2018
14u. tot 17u.

Aan het Sociaal Huis, op het plein achter het gemeentehuis.

Gratis toegang!