Vrijwilligers gezocht

Registreer je vereniging via goededoelen.be

Goede Doelen is een website van de Koning Boudewijnstichting. Je vindt hier betrouwbare gegevens over Belgische verenigingen en stichtingen. De database wordt dagelijks geupdate, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf. Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

www.goededoelen.be

 

Doe een oproep

Wil je een oproep voor vrijwilligers plaatsen? Stuur dan een e-mail met alle informatie en jouw oproep komt op deze pagina!

 

Aanbod vrijwilligerswerk

vrijwillige controleur van subsidieaanvragen voor zwaluwnesten

Wellen is een diervriendelijke gemeente. Zo doet de Wellense Adviesraad voor Leefmilieu (WAL) er alles aan om nestgelegenheden voor huis- en boerenzwaluwen in stand te houden bij woningen en andere gebouwen in onze gemeente.
Ben jij zelf een dierenliefhebber?

Wil je deze snelle, elegante en kunstige vliegers graag helpen?

Dan is de openstaande vrijwilligersfunctie bij de WAL iets voor jou. Zij zijn namelijk op zoek naar een vrijwillige controleur van subsidieaanvragen.
Dat houdt in dat je ter plaatse controleert hoeveel zwaluwnesten er zijn bij de opgegeven woningen en gebouwen, en of deze nesten ook effectief bewoond zijn door een huis- of boerenzwaluw.

Interesse? Contacteer dan vliegensvlug de milieudienst - 012 67 07 06 - karolien.brauns@wellen.be

Het subsidiereglement en het -aanvraagformulier vind je hier.

 

Schuilt er een ‘special buddy’ in jou?

Steeds meer mensen raken de laatste tijd verstrikt in financiële problemen. Ze proberen hun geldzaken terug op orde te krijgen, maar slagen daar niet in zonder hulp van buitenaf. Niemand uit hun omgeving helpt hen uit het schuldendal te kruipen of behoedt hen voor mogelijke gevaren.

Budget In Zicht Limburg helpt mensen die het administratief en financieel moeilijk hebben. Dit samenwerkingsverband tussen de Limburgse OCMW ’s, CAW Limburg en verschillende verenigingen waarin armen een stem krijgen, ontwikkelde in het kader van schuldenpreventie een buddywerking. Vrijwilligers, of buddy’s, ondersteunen gezinnen in overleg met een hulpverlener van het OCMW of CAW. Ze houden een oogje in het zeil, helpen de gezinnen verstandig omgaan met hun budget en bieden een luisterend oor. De buddy’s leven mee met de financiële situatie en de algemene woon- en leefomstandigheden van ‘hun’ gezin.

Wat verwachten we van een buddy?

• geen geld!
• administratieve en communicatieve vaardigheden
• een engagement van minimaal twee jaar
• 2 uur inzet per week
• discretie en respect voor andere mensen, hun tempo, hun ideeën en hun keuzes
• geduld en volhardingsvermogen
• je woont in Limburg
• verplaatsingen in een straal van maximaal 20 kilometer van je woonplaats vormen geen probleem
• je bent bereid om een startopleiding en navorming te volgen

Wat bieden wij jou?

• een startopleiding met individuele opvolging, vorming en coaching
• verplaatsingsvergoeding en verzekering tijdens het vrijwilligerswerk
• een boeiende uitdaging en een verruiming van je kennis
• een ontspannende inspanning

Graag meer info?

Neem gerust contact op met de buddycoördinatoren/-coaches BIZ Limburg
Rozenstraat 28 - 3500 Hasselt
info@bizlimburg.be - 011  85 99 20 - 0496 25 03 09

 

Wil je ook iets doen voor vluchtelingen? Of kan jouw organisatie hulp gebruiken?

Op www.limburggastvrij.be  verzamelen we vraag en aanbod.

Wil je hulp aanbieden? Vul dan bijlage 1 in en zend deze terug naar lgv@limburg.be

Heeft jouw organisatie hulp nodig? Vul dan bijlage 2 in en zend deze terug naar lgv@limburg.be

Wij plaatsen vraag en aanbod op de site, zodat personen of verenigingen die hulpacties willen organiseren in contact kunnen met organisaties die hulp nodig hebben.

Vragen en suggesties kan je bezorgen aan info@limburggastvrij.be

Help ons met het aanvullen van de site en zorg er zo voor dat alle aangeboden hulp op de juiste plaats terecht komt!

Meer info vind je in de tekst als bijlage.

 

Help jongeren uit de nood bij Awel

Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren.

Je biedt niet alleen een luisterend oor, maar denkt en voelt mee met je gesprekspartner. Zo maak je elke keer opnieuw het verschil voor die ene jongere, of dat ene kind. Je kiest zelf langs welke weg je dat doet: telefoon, e-mail, chat of forum.

Awel, ik schrijf me in!

www.awel.be/word-vrijwilliger - info@awel.be - 02 534 37 43

 

Tele-Onthaal Limburg zoekt vrijwilligers!

Tele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers, dat is belangrijk voor de continuïteit omdat we 24 uur per dag bereikbaar willen blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers en we hopen via deze weg een aantal geëngageerde mensen aan te spreken. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto.

Vraag je infobrochure op 011 22 77 67 of via limburg@tele-onthaal.be.

meer info: www.tele-onthaal.be

 

Dienstencentrum Den Dries: Minder Mobiele Centrale

Heb jij enkele uren of dagen per week tijd voor sociaal engagement en beschik je over een eigen wagen? Dan ben jij de geknipte chauffeur voor de Minder Mobiele Centrale.
De Minder Mobiele Centrale is een dienst met vrijwillige chauffeurs die personen met een handicap, ouderen of zieken vervoert. De personen die van dit vervoer gebruik maken wonen in Wellen. Ze hebben geen eigen wagen of kunnen er geen gebruik van maken. Daarom is deze vorm van vervoer zo belangrijk voor hen. Het helpt hen bijvoorbeeld om op onderzoek te gaan in het ziekenhuis of om een naaste te bezoeken in het rusthuis.

Wat wordt er verwacht van de vrijwilliger?

∙ Je bent enkele uren of dagen per week beschikbaar: je haalt de gebruiker op het afgesproken uur thuis op en brengt deze naar zijn bestemming. Na de wachttijd breng je de gebruiker vervolgens weer naar huis terug.
∙ Je bent in orde met jouw verzekering
∙ Je bent telefonisch bereikbaar: de aanvraag gebeurt minstens 2 dagen op voorhand

Krijgt de vrijwilliger hiervoor een vergoeding ?

Een rit is minstens 5 km lang. Aan het einde van de rit ontvangt de vrijwilliger-chauffeur een vergoeding van de gebruiker: 0,34 € / km, met een minimum van 3,40 EURO. De gebruiker betaalt ook het eventuele parkeergeld. Tijdens de wachttijd : 1e half uur gratis, 2e en 3e half uur telkens 1,25 €, vanaf het 4e half uur 2 € per begonnen half uur (de wachttijd delen we ook op voorhand mee).

Onze chauffeurs zijn een onmisbare hulp voor minder mobiele mensen. Wil jij andere Wellenaren uit het isolement helpen halen?
Dan ben je van harte welkom in ons team.

meer info: Dienstencentrum Den Dries

centrumleider katrien Jans - 012 44 01 54 - den.dries@ocmwwellen.be

 

Vrijwilligerswerking Blokenhof

Iedereen met een warm hart, die oog heeft voor de noden van zijn medemens en die over wat tijd beschikt kan bij ons vrijwilliger worden.

Het Ergo - Animatieteam coördineert de vrijwilligerswerking. De eerste kennismaking zal via één van deze medewerkers verlopen.

Een greep uit de mogelijkheden voor vrijwilligers: wandelen met bewoners in rolstoel, bewoners begeleiden naar de kerk (begrafenissen), marktbezoek aan de markt in Wellen, hulp bij activiteiten (kienen, beweging, kwissen), hulp bij grote activiteiten (feestjes, uitstappen), begeleiding van de maaltijden, samen naar de tandarts of winkel gaan, een luis-terend oor zijn voor de bewoners.

meer info:
Linda Coenegracht - 012 44 15 87 - lindacoenegracht@hotmail.com