VERPLICHT DRAGEN VAN MONDMASKERS

29/07/2020

Het dragen van een mondmasker wordt verplicht in alle gemeentelijke gebouwen, op het containerpark, op het domein Maupertuus en op de wekelijkse markt.

Het college van burgemeester en schepenen besliste op maandag 13 juli om vanaf woensdag 15 juli het dragen van een mondmasker in het publieke deel van alle gemeenteijke gebouwen (gemeentehuis, Sociaal Huis, Den Dries, bibliotheek) te verplichten. Op die manier wil het gemeentebestuur, samen met alle inwoners, verder blijven bijdragen aan het indammen van COVID 19-besmettingen. 

Sinds zaterdag 11 julil 2020 is het verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Dat besliste het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen is het dragen van een mondmasker verplicht. 

Verplicht voor publiek en medewerkers

Een mondmasker dragen is verplicht voor zowel de bezoekers als de medewerkers. Mondmaskers mogen wel afgezet worden in kantoren en vergaderzalen mits respecteren van de hygiënemaatregelen en social distance. Het is ook verplicht om een mondmasker te dragen tijdens de huwelijksplechtigheid.

Medewerkers moeten geen mondmasker dragen wanneer ze burgers helpen achter een plexischerm. Bezoekers moeten hier wel hun mondmasker aanhouden. 

Kinderen jonger dan 12 jaar

Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt deze verplichting niet.

Containerpark

Vanaf 28/07 is het verplicht een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan het containerpark van Wellen. Meer info over de veiligheidsmaatregelen van het containerpark vind je hier

Domein Maupertuus

Ook op het domein Maupertuus is het verplicht om op bepaalde plaatsen een mondmasker te dragen. Meer info vind je hier

Wekelijkse markt

Het is ook verplicht om een mondmasker te dragen tijdens een bezoek aan de wekelijkse markt.