Toerisme

Wellen en Haspengouw ontdekken

Limburg Vakantiegids 2019 - Altijd welkom bij de Limburgers

Dé complete gids voor jouw vakantie of daguitstap in Limburg. Voor het eerst met tien verschillende covers, met tien ambassadeurs die je welkom heten. De inhoud is wél identiek. In ieder boek ontdek je de vele gezichten van Limburg: meer dan 330 inspirerende pagina’s boordevol foto’s, toppers, nieuwe belevingen, kindvriendelijke uitstapjes, tips van de ambassadeurs zelf, logeeradresjes, maar ook reportages, fiets- en wandelroutes, … 

Haal de gratis gids in een Limburgs toeristisch infokantoor of in Standaard Boekhandel.

Kun je niet wachten? Surf naar www.visitlimburg.be/nl/onlinegids en blader door de digitale versie.

 

De Haspengouwers ontvangen je met open armen!

Het landelijke Haspengouw ligt in het zuiden van Limburg. De streek kenmerkt zich door een zacht glooiend landschap met vruchtbare gronden. Tussen de akkers, boomgaarden en weilanden liggen dorpjes met historische kenmerken, vierkantshoeven en romantische kastelen. Haspengouw leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Je vindt er ook veel cultuur.

Een sprookjesachtig decor van betoverende bloesems in het voorjaar en plukvers fruit in het najaar. In Haspengouw blijf je het hele jaar lang in de ban van fruit en pluk je het genot letterlijk uit de bomen. Haspengouw is meer dan alleen heuvels met rijke boomgaarden. Cultuur is de troef! De streek telt honderden kastelen waarvan de landcommanderij Alden Biesen het grootste kastelencomplex tussen Loire en Rijn is. Haspengouw heeft een Romeins verleden met als kers op de taart het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Het koestert een diep religieus verleden waar kloosterordes een duidelijke stempel op Sint-Truiden hebben gedrukt.

Wandel of fiets in het betoverende, glooiend landschap, proef de fruitige streekgastronomie. Ontdek Tongeren, de oudste stad van België of ontdek verrassende steden zoals Sint-Truiden, Bilzen en Borgloon.