natuurvereniging 't Bokje Wellen

 

natuurvereniging 't Bokje Wellen

Ook Wellen heeft een eigen natuurvereniging en terecht. Want in Wellen zijn we gezegend met een heleboel mooie natuur.

Zo is er de Broekbeemd die pal in het centrum van Wellen ligt. Een prachtig stukje beemd met als parel op de kroon een voor Vlaanderen zeer zeldzaam natuurtype, het kalkmoeras. Richting Alken snijdt dan weer de Grote Beemd door het dorp, een valleigebied waar het goed toeven is en het woongebied van een Europees bedreigde soort, de kamsalamander. En wij beheren nog een derde natuurgebied, de Ulbeekse bossen. Een bosrestant die je nog kan terugvinden op de oude kaarten van Feraris. Dit schitterende eiken-haagbeukenbos is dan weer van een heel ander type natuur. Vooral de voorjaarsbloeiers stelen hier de show.

Buiten het beheren van deze gebieden is onze vereniging actief bezig met het promoten, beschermen en vooral genieten van de prachtige natuur in ons Wellen. En dit zowel in de genoemde natuurgebieden als daarbuiten.

En daarnaast willen we iedereen met hart voor de natuur graag samenbrengen. Daarom hebben we ondertussen ook de moderne media moeten aanspreken. Zo kan u ons volgen op onze facebook-pagina https://www.facebook.com/tbokje en daarnaast sturen we regelmatig een nieuwsbrief rond via mail (goedkoop en natuurvriendelijk). Wie deze wenst te ontvangen kan gewoon een mailtje sturen naar dirk.ottenburghs@skynet.be.