cultuur

 

zondag 9 september 2018

Open Monumentendag

Open Monumentendag, dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. In 2017 is het al aan zijn 30ste editie toe! Ontdek alle activiteiten en stel je persoonlijke programma samen op de website van Open Monumentendag www.openmonumentendag.be.

Wat is er in Wellen te bezichtigen?

Landschap en bloemen in hoeve de Canadawinning

Herbestemming en restauratie, Industrieel erfgoed

Op het hoogste punt van Wellen vind je de bekende Canadawinning, een grote hoeve in restauratie met uitzicht over Wellen en Haspengouw. Er zijn verschillende theorieën over de naam Canadawinning… Heeft het iets te maken met de oorlog? Of met een vroegere Canadese eigenaar? Of met verdwenen populieren in de omliggende weide? Kom dit en veel meer over het landschap te weten tussen 13u en 18u op de Oeterslovenstraat.

Kom je met de auto? Rij dan via de Smissebroekstraat omwille van een éénrichtingsstraat. Om toch een klein beetje van het landschap mee naar huis te kunnen nemen zijn er doorlopend twee workshops voor jong en oud.

Kinderen kunnen zaadbommen maken om ook thuis een gezonde en mooie mengeling van wilde bloemen te krijgen. Ouderen kunnen onder begeleiding van experts een klein bloemstukje maken. De workshops duren een half uurtje en dat zolang de voorraad strekt.

Canadawinning
Oeterslovenstraat 7

 

Kapel van Oetsloven

De kapel ligt op een steenworp van de hoeve. De kapel dateert uit de 15de eeuw. De aanwezige gids zal je graag meer uitleg geven.

13u - 18u

Oeterslovenstraat